Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Καρμπονάρα για campers και όχι μόνο...

Οι μακαρονάδες είναι must στο camping. Κατ' αρχήν τα μακαρόνια ανήκουν στην κατηγορία τροφίμων που μπορούμε να κουβαλάμε μαζί μας (δείτε το post "απαραίτητα υλικά μαγειρικής στο κάμπινγκ") και μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους, ικανοποιώντας από τις πιο απλές ως τις πιο δύσκολες ορέξεις. Επίσης, είναι αρκούντως χορταστικά. Η μαγειρική στο camping πρέπει να είναι απλή, γρήγορη και χορταστική, γιατί δε γίνεται να μαγειρεύεις όλη μέρα...
Παρακάτω θα δείτε μια παραλλαγή της κλασσικής καρμπονάρας για campers και όχι μόνο...


ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κύβο μυρωδικών (ή μυρωδικά φρέσκα)
λίγο σκόρδο (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι-λάδι
2 μπουκάλια νερό
τυρί κατά βούληση

ΣΚΕΥΗ
Κατσαρόλα, σουρωτήρι, κουτάλα, μαχαίρι

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Βράζουμε το νερό, και μόλις βράσει, ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας αλάτι και τα μακαρόνια. Κρατάμε το χρόνο που λέει το πακέτο.
Μόλις γίνουν τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τ' ακουμπάμε σε σημείο που δεν θα πέσει άμμος ή οτιδήποτε άλλο, μέχρι να φτιάξουμε τη σάλτσα τους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι κι ανάβουμε τη φωτιά. Μόλις αρχίσει να τσιγαρίζεται, ρίχνουμε τα μανιτάρια (χωρίς το νερό της κονσέρβας), αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και το σκόρδο, αν θέλουμε. Αν βάλουμε κύβο μυρωδικών, δε ρίχνουμε πολύ αλάτι. Σβύνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1 λεπτό και κλείνουμε τη φωτιά. Ξαναρίχνουμε και τα μακαρόνια στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε. Αν μας βρίσκεται και κανένα αυγουλάκι, το σπάμε κι αυτό μέσα (ωμό και λίγο χτυπημένο), αν όχι, δεν πειράζει. Πασπαλίζουμε με τυράκι και καλή μας όρεξη!

TIPS: Η καρμπονάρα ΔΕΝ χρειάζεται κρέμα γάλακτος, όπως πολλοί πιστεύουν, για να γίνει νόστιμη και κρεμώδης. Αυτό το καταφέρνει το αυγό που σπάμε μέσα στην κατσαρόλα στο τέλος.
Αν έχουμε (ή μπορούμε να βρούμε) μπέικον ή απάκι ή σύγκλινο, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε αντί για μανιτάρια (ή και μαζί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου